7.2.21




AH O MÜZEYYEN!

“Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” #ilhamialgör 

 

•••

 

“Neticede yine kapıyı göstermişlerdi bu kapıları tanıyordum kapanırken enteresan sesler çıkarıyorlardı.” diyen kahramanımız, bazılarımızın içerisinde var olan o aylak adamın Müzeyyene duyduğu aşkı yazmaya çalıştığı hikayenin aslında hayat denen kurmaca olduğunu da çok güzel fark ettiriyor.

Mesela hepimiz görmüşüzdür “Sadri Alışık denilen hergelenin her filimde ağladığını” belki biz de gıcığızdır ona hep gidenleri sevmesine ve onların gitmesini mecburiyet gibi kabullenip özgürlüğüne bırakıp kendine ihanet edişine... ama her seferinde yinede izlemiyor muyuz filmlerini!? Belki de bize bizi anlattığındandır. Sizde benim gibi gidene aşkınızdan ölseniz de dur demeyenlerdenseniz yolunuz illaki düşüyordur eski Türk filmlerine.

Bütün tekil şahısların mazisinde vardır; seninle her yere gelirim diyen Müzeyyenler ve durduğu yerden çekip gitmelere başlayıp her döndüğünde yabancılaşan... sahiden de öyleydi ve sonrasında gönül defterinin kapağında kendi küllerinden yeniden doğan “aldırma gönül kuşunun resmi” oluşacaktı. Bir daha yanılana yanana kadar bize usulca şarkılar söyleyecekti. Kırılıp dökülüp sonra da avutulacaktık biraz ama yılmayacaktık gidenleri sevmekten.

Gerçekten de “Alnımızda her nevi yanık tedavi edilir mi yazıyordu? Nöbetçi eczane mi açmıştık? Kaporta mı tamir ediyorduk? Niye?”... İste kahramanın düşündüklerine benzer sorularla her seferinde sorguluyorduk yaraları...

Bunca çok yara varken merhemi niye bizdik! 

Peki bizim yaralarımız? 

Onları kim saracaktı?

Oysa o hikayesi bir "çıt" hissiyatıyla bitsin istiyordu. Müzeyyen'in dediği gibi "his, hikayenin akışından mı besleniyordu, yoksa ithal mi?" nerden geldiği ne olduğu bilinmez hiç işte. Ama öyle olmuyordu kitaptaki hikaye Müzeyyenin gidişiyle öksüz bir yanı eksik yarım kalan hikayelere dönüyor. Çıt sesi çok net duyuluyordu ama kabul etmiyordu kimse.

Adam "her tam bir yarımın üst basamağıdır yani yarımda bir bütündür" der.

Yarım kalmışları tüme tamamlarız...

-bitse ne olur,

bitmese ne?-

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar