29.2.12

"...


Eskilerden bir yazım... üstte ki fotoğrafı görünce yeniden paylaşmak istedim. Şu vakitler "Umut" oyunu da bıraktı. Kim bilir belki de büyüyor...

UMUT

Gözlerimi yumdum, kollarımı her iki yana açtım. Sonsuz kadar geniş kocaman oldular, bekliyorum ve parmaklarımı hızlı hızlı çarpıyorum avuçlarıma Umut gell gell, Umuuut gel gel gelll.. Kahkahalarıyla atılıyor boynuma Umut Aferin Umut. Aferin benim minik umuduma”..

Umut henüz minik bir çocuk. Bu oynadığımız onun en sevdiği oyun. Hiç bıkmıyor bu oyundan. Onunla usanmadan, bıkmadan defalarce oynadık. O huzuru, sevgiyi, mutluluğu.. yaşamak adına ne varsa bende arıyor. Kısacası Umut yaşamı isteyip, kollarımda hayat buluyor. Ama her seferinde de kaçıyor kollarımdan. Kimi zaman istemeye istemeye gidiyor, kimi zamansa beğenmiyor sunulan hayatı da sıkılıp kaçıyor. Her seferinde ardından bakışıma aldırmadan minik adımlarla uzaklaşıyor. Muzip bir çocuk gibi arada gülümseyip önümden geçiyor. Neyse ki bir süre sonra özlüyor beni ve sımsıkı kapattırıyor gözlerimi ki aniden farkedilmeden gelebilsin. Tek bir sözüyle gözlerim yumuluyor ve gelmesini ümid ederek onu çağırıyorum. Adını benim ağzımdan işitmek isteyip. Nasılda sevildiğini, beklendiğini görmek için defalarca çağırmamı bekliyor. Kendimi gelişine hazırlıyorum ve kocaman açıyorum kollarımı. Biraz sonra koşa koşa gelip tekrar atılıyor kollarıma. Belliki yeni heycanlar keşfedilmiş. Şen kahkahalar duyuluyor umuttan. Sımsıkı sarılıyor boynuma. Öpücüklere boğuyorum umudu. Bir süre daha kıkırdıyor kollarımda. Minik elleri biraz daha sarılı kalıyor hayata. Sanki biraz mutlu oluyor yanımda yada biraz huzur hissediyor canımda. Bir süre daha benimle kalıp rahat duruyor kollarımda. Işıl ışıl gözleriyle gözlerimin içine bakıyor. O an mutluyum Umut yanımda ama biliyorum Umut birazdan huysuzlanacak ve tekrar kaçacak kollarımdan. Yinede tüm sevgimi ona veriyorum. Zaman geçiyor Umut huzursuzca kıpırdanmaya başlıyor. Belli ki Umut sıkılmış, oyun istiyor. Oyalayamıyorum yine kaçıp gidiyor kollarımdan. Buruk bir gülümsemeyle ardından bakıyorum. Bir süre sonra gözden kayboluyor. Umut arada kaybolmayı seviyor, ortalarda hiç gözükmüyor. Belki de uzun süre gözükmeyecek. Yaramaz çocuk misali dünyamın altını üstüne getirip ordan oraya koşuşturucak. Yeni heyecanlar keşfedinceye dek gelmeyecek.

Bense yeniden sımsıkı kapatacağım gözlerimi, kollarımı genişçe açıp “Umut gel gell, Umuuuut geell geeell gelll..” diyeceğim. Bunu o tekrar gelip hızla kollarıma atılıncaya dek yineleyeceğim. Belki bir vakit sonra soruda sorarım Umuuuutt nerdesiiinn? Gelll Umut gelll neredesin!?” Umut geri gelmek için kimbilir neyi bekliyor ama biliyorum Umut büyüyünceğe dek bu oyunu oynayacağız. Yaşamayı istedikçe geri gelecek. Hayatı bu gidip gelişlerde bulup, kayboluşlarında yitirecek. Hiç şüphe yok ki Umut her seferinde yaşama tekrar tutunacak.

23.2.12

Geldik ikinci mim'e
Siyah İnci cevaplamış kendi sorularını; seninkiler de merak içindedir elbet demiş bana da paslamış sorularını

1- En sevdiğin şey nedir? Nelerden hoşlanırsın?

Müzik dinlemeyi çok seviyorum. Her anına ayrı melodi uydurulan insanlardanım. Sürekli değişken bir fon müziği var beynimde, böyle alttan alttan sesini bir ben duyarım dilersem de yanımdakiler duyar.
Filmlere tutkunum. Sevdiklerimi defalarca izlediğim olur sayısını ben bile unuturum...

2- Bilgisayarda vakti nelere harcarsın?

Bilgisayarı şu sıralar eskiden yayınlanan ve sıkı takipçisi olduğum dizilerin bir tozunu almak için kullanıyorum. Bilgisayar başında vaktimi genelde dizi-film izleyerek, az biraz sosyal paylaşım sitelerini dolaşarak, yazı yazarak vede müzik dinleyerek geçiriyorum.

3- En sevdiğin filmler nelerdir, veya izlediğin ve hafızanda kalan veya kesinlikle izleyin dediğiniz?

Yabancı bir karma yapmak istedim;
Çok klişe olacak belki ama Leon'u pek bi severim. True Romance etkileyicidir. Jason Bourne sürükler gider. Befor Sunrise ve Before Sunset insanın yol hikayelerindeki rastlantısal aşklara bakış açısını değiştirir. Amelie insanın mutluluk perisinin fantastik kurgusuna alır. Gia'da Angelina Jolie yaşanmışlığın içindeki o drama hapseder seni sonlara doğru bir damla göz yaşı eşlik eder Pulp Fiction'da Tarantino'nun usta kalemi sürükler müzikler de güzel eşlik eder sana... Godfather'dı , Star Wars'tı, Lord Of the Rings'ti, Back to the Future'di çokça bahsedilen liste başlarını saymaya bile gerek yok. epey uzar gider listem.

4- Şu sıralar almak istediğiniz şeylerin listesini yapsanız, bunlar ne olurdu?

Şu sıralar deli gibi Pikap almak istiyorum. Plakları bakımı derken pek bi masraflı olur diye yanaşamıyorum.
Araba merakı da sarmış bulunmakta ehliyetim yok ama arabam olsun istiyorum.

5-Şu aralar en çok dinlediğiniz 3 şarkı?

Benim liste sürekli değişir... şu günlerde sezen, nazan ve ezginin günlüğü çalma listelerimle fazlaca vakit geçiriyorum.
bir de bir yerlerden dilime dolanan şarkılar var onları paylaşmak istedim;
seksenler dizisinden kaptığım bir şarkı Sen Aslı'dan da güzelsin
karaböcüğümün dilime dolandırdığı şarkı Sultanı Yegah
daha pek çok şarkı var ki uzar gider bu liste de epey yüklüce olur.


MİM'lendik...

hemde bir değil iki olmuş mimler...
ilk mim'im polyanna'dan;
Kesin ve net konuşmuş polly, haremini kur, oturt baş köşeye de sevdiceğini öyle gel karşıma demiş..
o vakit bir liste düşündüm ama bazen yakışıklılığına bazen karakterine odaklandım benim haremde anca bu olurdu...

Nejat İşler ... Bence oyuncu olarak ta tip olarak da sevilesi insan
Beyazıt Öztürk... Bir insan evladı bu kadar mı içten tatlı olur yahu!
Ozan Güven... Az biraz şaşı bakar o bile yeter sesi de etkileyicidir hani
Tom Welling... Lana Langi olmak ister gönül.. olmadı Lois'i olsakta olur
Jean Reno (namı diğer Leon)... Tipik özelliklerinden çok filimdeki karaktere aşığım
Rasim Başak... Ne alaka şu listeyle diyecek insan ama bir vakitler Fb'de basketçiydi akılda kalmış
Josh Duhamel... Boyu posu yerinde etkileyici bir oyuncudur severim dizilerini.
Adam Brody... Canlandırdığı karakterlerden mi ne samimi gelir, iyidir hoştur.
Cansel Elçin... Joshua Radnor... Sarp Levendoğlu... Neil Patrick Harrison...Engin Altan Düzyatan

uzar da gider bu liste.. o yüzden fazla bulaşmayayım

Sayfalar